André Andersson - Mathias Roos - Sebastian Kristensson - Gustav Lindquist - Patrik Lippe

Avbytare: Vasko Mitrovic, Filip Zahn, Nicklas Mattsson, Carl Mattsson och Johannes Jönsson.

Byten:
Gustav Lindquist ut - Vasko Mitrovic in 71 min
Mathias Roos ut - Filip Zahn in 77 min

MATCHKOMMENTARER
"Bara" en poäng i premiären som flyttades till konstgräsplanen i Smygehamn. Barrikaden är nykomlingar i femman sedan man vann division 6 ifjol i stor stil. Oavgjort är kanske en missräkning men vi visste om att Barrikaden var bra då man slog division 4 laget Limhamn i genrepet. Barrikaden ställde upp med den något defensiva uppställningen 5-4-1. Matchens första 5 minuter öser Barrikaden på bra framåt men utan att skapa någon möjlighet. ÖT Smygehuk kämpar sig sakta men säkert in i matchen. I den 7:e minuten släpper Mathias Roos en fin boll på djupet till Oliver Oliveros som kommer in i straffområdet och skjuter men målvakten räddar. I den 20:e minuten spelar Sebastian Kristensson bollen på djupet till Mathias Roos som spelar en diagonal passning mot Oliver Oliveros som skjuter direkt men målvakten gör en fantastisk räddning och returen går ut till Oliver Oliveros igen som försöker sätta bollen högt i målet men skottet går över ribban. I den 34:e minuten kommer Oliver Oliveros runt fint till höger i straffområdet och spelar in en markpass mot bortre stolpen där en fri Mathias Roos kommer framstormande och skjuter men målvakten gör en fantastiskt räddning och får ut bollen till hörna. ÖT Smygehuk har väldigt mycket bollinnehav och skapar en hel del chanser under första halvlek. Men så fort ÖT Smygehuk har bollen så drar Barrikaden ner allt folk och spelar nästan ett spelsystem som ser ut som 9-1-0. Det är oerhört svårt att tränga genom deras kompakta försvarsmur. Första halvlek slutar 0-0. Vi pratar i pausen om att försöka få mer fart på passningsspelet och bättre rörelse. I den 55:e minuten trampar Oliver Oliveros runt fint på vänsterkanten av straffområdet och spelar bollen snett bak till Johan Hellström som avlossar ett skott som tar på en Barrikadenförsvarare ut till höger där en fri André Andersson prickskjuter in 1-0 via bortre stolpen och vild glädje i hemmalaget. Detta var Andrés 1:a seriemål i år. Direkt efter vårt ledningsmål flyttar Barrikaden fram mycket folk i anfallet och man får utdelning direkt. I den 57:e minuten spelas bollen in i vårt straffområde och den gängliga forwarden nickar bakåt till en mittfältare som skjuter på volley lite med smalbenet och bollen går i en perfekt båge över Philip Borgström och in i bortre krysset till 1-1. En riktig kalldusch för hemmalaget. Efter kvitteringen går Barrikaden tillbaka till 5-4-1 igen. Efter 71 minuter går Gustav Lindquist ut och in kommer Vasko Mitrovic. I den 73:e minuten visar Vasko Mitrovic styrka när han bryter fram centralt i banan och når straffområdeslinjen och avlossar ett skott som går tätt utanför. I den 77:e minuten byts en slutkörd Mathias Roos ut och in kommer Filip Zahn. I den 80:e minuten slår Johan Hellström en fin hörna mot första stolpen där Christian Ahlström dyker upp och nickar mot mål men målvakten står rätt placerad och får bollen på sig. I den 88:e minuten spelar Patrik Lippe in bollen från vänsterkanten och bollen tar på ett Barrikadenben och går mot mål där målvakten på ett konstigt sätt får klacken på bollen och ut till en hörna. Riktigt nära ledningsmål där. På den efterföljande hörnan som Johan Hellström slår dyker Vasko Mitrovic upp fint och nickar mot mål men en Barrikadenförsvarare lyckas nicka bollen bort från mållinjen. Matchen slutar 1-1 trots stort bollinnhav för ÖT Smygehuk FF. Avsluten enligt Barrikadens hemsida slutade 16-7 i hemmafavör och skott på mål slutade 11-3. Hörnstatistiken vanns också av hemmalaget med 8-1. Ibland vill bolluslingen inte in och det är bara att ta nya tag inför nästa match. Det ska också tilläggas att Barrikadens målvakt gör en stormatch och räddade laget vid ett flertal tillfällen. I nästa match väntar IFK Klagshamn på lördagen den 18:e april klockan 14:00 på Klagshamns IP!